utorok 9. apríla 2013

Velikonoční baba


K masu se většinou podávají saláty, jak jinak - majonézové a tučné. Jsou přílohou, která však výrazně zvyšuje kalorický obsah talíře a tak nelze počítat, že takové jídlo konzumované ve větším množství se nepodepíše na trávení či ukládání tuků. I při salátech tedy střídmě a pokud jim chcete
krem proti vraskam dodat zdravější punc, vyměňte majonézu za bílý jogurt. Při nakládání přílohy na talíř byste mohli ubrat dbát i na čerstvost v podobě zeleniny, která je rovněž součástí oslav jara a tím zajistit, že hodování dopadne lépe než minulý rok.

Na velikonočním stole většinou nechybí velikonoční baba - kombinace, pečiva, mléka, vajec, uzeného masa a klobásky. Smícháním a zapečením vznikne jakoby
krem proti vraskam slaný koláč, jehož obsah chutná výborně, ale také i nadmíru kaloricky. Některé recepty doporučují výměnu bílého pečiva za celozrnné, dokonce můžete použít i tmavou rýži. Základem však je míra konzumace, která se postará, aby se vám baba neuložila na stehna a zadek.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára