nedeľa 8. septembra 2013

Petržel a pleť - dvojka, která se může

Bez kosmetiky z drogerie bychom se o sebe starali asi těžko , přesto je stále slyšet , že jde o jakýsi chemický koktejl. Přírodní kosmetika nic takového neztělesňuje , jenže kdo si ji může dovolit kupovat na pravidelné bázi ? Když to nejde ani tak , ani tak , nejlepší cestou je ta zlatá střední . Zvolte tedy kompromis a vedle kupované kosmetice dopřejte pleti odpočinek v podobě té přírodní a nejlepší podomácku vyrobené .
V bio obchodech najdete různé druhy kosmetiky , ale pomoci si můžete i samy. Mícháním přírodních přísad víte vytvořit masky , pleťové vody i zábaly , přesně podle toho , co vaše pleť zrovna potřebuje . Mezi nejznámější bylinky , které jsou používány jako domácí kosmetické přísady patří heřmánek , meduňka či rozmarýn a způsob , jak je využít pro svou krásu , najdete ZDE .

Zapomínat bychom však neměli ani na petržel . Tato kořenová zelenina , kterou máme doma snad neustále , má vysoký obsah vitaminu C , B , vápníku , hořčíku i železa . Kromě toho však má významné antioxidační účinky , čili pomáhá našemu organismu bojovat proti volným radikálům , a tím chránit naše zdraví . Všechny tyto přednosti umí ocenit i samotná pleť a nezapomínejme ani na jeho bělící účinky . Jaké jsou tedy nejlepší domácí recepty na petrželovou " kosmetiku " ?

Recepty na bělící petrželovou kúru , kterou potlačíte pihy či pigmentové skvrny , jsou různé. Používá se nať petržele vyvařená ve vodě , ale i nasekaná nať smíchaná s medem a citrónem. Na obličej však můžete aplikovat i samotnou nasekanou nať a nechat ji alespoň 10 minut působit .
Petržel je bojovníkem i proti vyrážkám a recept je docela jednoduchý . Přetírat si je můžete čerstvě vymačkanou šťávou nebo zkuste napařování obličeje nad vařící vodou s petrželkou . Jelikož je v zelené části petržele velmi mnoho vitamínu A , vaše pleť bude i o poznání jemnější.

Petrželkou můžete zabojovat i proti jemným vráskám . Stačí zalít dvě hrsti čerstvého petržele horkým mlékem - necelým litrem a nechat několik minut louhovat . Pak si do připraveného vývaru namočte ručník a přiložte na krk a obličej .
Na závěr ještě jedna " nepleťová " ráda. Petržel se osvědčil i při zlepšování stavu vlasů , a to díky odvaru , který jsme zmiňovali při bělící účinky petržele . Aplikujte ho nejen na obličej , ale i na vlasy a ty by měli dostat zdravější a žiarovejší vzhled .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára