utorok 9. apríla 2013
Koláče a alkohol
Bez sladkého nejsou žádné oslavy, ani ty velikonoční. Tradičních bábovkové beránků střídají plněné zákusky, čímž ještě více dostávají prostor cukry a tuky. Zdravější pečení však dnes není žádnou velkou krém na vrásky vědou, stačí vybrat vhodné suroviny a nemusíte si odpírat ani sladkosti. Volte přírodní sladidla, celozrnnou mouku, želé, odtučněné verze tvarohu a raději koláče suché jako ty plněné. Věřte, že koupací budou chutnat také.
Velikonoční seznam by nebyl kompletní, kdybychom nezmínili alkohol. Většinou se nalévá nadmíru a snad netřeba dodávat, že i takovým zapíjením jídla do těla posíláte další a další kalorie. Při popíjení však pozor i na hlad, který zvykne vyvolávat, případně na nevinné zobkanie z talířů. Žaludek počítá každý jeden hlt, přestože vám se zdá, že o nic nejde ...
Během Velikonoc tedy s jídlem opatrně, abyste dva další dny nemuseli uklidňovat žaludek. Nepřekračujte běžné porce jídla a pokud i vaříte tradičně a tučnější, nezapomínejte talíř vyvažovat zeleninou, která rovněž patří k oslavám jara.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára