pondelok 26. marca 2012

Pozor na pleť kolem očí!

Věříte tomu, že oči jsou okna do duše? Mnoho lidí ano. Pokud chcete, aby ty vaše zářily, nezapomínejte ani na okenní rám - citlivou pokožku kolem očí. Vyžaduje speciální péči i kosmetiku.

Pokožka na obličeji není na všech místech stejná, nelze ji proto ani ošetřovat jediným kosmetickým přípravkem a spoléhat se, že to postačí. Okolí očí je nejzranitelnější a nejchoulostivější místo naší pleti. Proč? Pro nedostatek mazových žláz. Oční okolí je má ve srovnání se zbytkem pokožky vrásky mnohem méně.
Kvůli tomu je o poznání citlivější, méně pružné a velmi náchylné na všechny vnější stresové faktory. I to je důvod, proč se první známky stárnutí většinou objevují právě v těchto partiích. Netáhne vám ani na třicet a pleť kolem očí už může být rozbrázděná drobnými rýhami, jemnými vráskami, mohou vás trápit oteklá víčka nebo tmavé kruhy.
Oční krém není luxusVýjimečně citlivá pokožka vyžaduje i citlivé ošetření. Oční krém by vám určitě neměl chybět v základní kosmetické výbavě, i když si myslíte, že ho ještě nepotřebujete. Oční přípravky jsou na oční krém rozdíl od běžné pleťové kosmetiky méně hutné a nadýchanější. To zabraňuje zbytečnému zatížení tenké pokožky, ucpávání pórů a otokem. Před tím, než si oční krém koupíte, dobře popřemýšlejte, co od něj očekáváte.
Podobně jako klasický pleťový krém, i ten oční je na trhu dostupný ve všech možných podobách. Účinek toho kterého očního krému není stejný, takže zapomeňte na lákavé reklamy a hledejte ho v regálech podle vlastních specifických potřeb. Některé jsou výborné proti oteklým očím, jiné bojují hlavně proti vráskám. Pokud si nejste úplně jistá, vyzkoušejte multifunkční krémy s obsahem celého spektra výživných látek.
Opatrně s víčkyOční krém by se měl aplikovat na spodní víčko a podél vnějších koutků očí. Nejšetrnější nanášení je rozklepávanie přípravku prsty do pokožky. Pokud ho roztírat po celém víčku, buďte zvlášť opatrná, lehce vyvoláte vnější podráždění. Volte raději speciální přípravky pro citlivé oči.
Pokud nosíte kontaktní čočky, vždy je před večerním aplikováním očního krému vyjměte z proti vráskám oka ven. Opačný postup platí ráno. Nejdříve krém, pak nasadit čočky. Pokud cítíte, že oční víčka jsou přece jen podrážděné, přiložte na ně vychlazené čajové sáčky zabalené v papírových ubrousků.
Pečujte o oči po celý denDenní a noční oční krémy nemají stejné složení. Denní obvykle poznáte podle světlejšího zabarvení. Obvykle neobsahují tolik zvlhčujících látek, naopak, některé citlivou pokožku kolem očí přes den jemně dehydratují, aby dosáhli její pevnější vzhled. Noční oční krémy mají viditelně hutnější konzistenci a primárně se starají o hloubkovou výživu pleti. Pokožku přes noc promastí.
Jak na oteklé oči?K otokům dochází z různých důvodů. Možná jste alergička, bojujete s nachlazením nebo pouze s běžnou únavou. Občas jsou oteklé oči jedním z příznaků PMS. Pro vás bude účinnější použití očního gelu místo krému. Vyzkoušejte malý trik, vložte gel před aplikováním na chvíli do lednice. Vychlazený vás otoku zbaví dříve.
Odličujte oči s citemVedle očních krémech nezapomínejte, že ani odličovací přípravky se neobejdou bez toho, který je specializovaný na čištění okolí očí. V opačném případě si můžete pořádně poplakat, když se vám kousek dráždivé pleťové vody dostane do oka. Odstraňovače líčidel očí nanášejte velmi opatrně, víčko ani pokožku bezprostředně kolem něj nikdy nesuš ani nedrhněte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára