nedeľa 27. novembra 2011

Rozumíte složení kosmetických výrobků?

Kupovat kosmetické výrobky, to by nemělo být pouze o srovnávání cen. Není tajemstvím, že i levnější produkty jsou kolikrát lepší než ty drahé, ale samozřejmě, pravidlem to není. Výrobky třeba rozlišovat podle vrásky toho, jaký mají účinek ao tom rozhodují jejich hlavní složky. Kdo se však rozumí všem těm cizím výrazem?
Nesrozumitelná řečSlovíček v podrobném složení je velmi mnoho a ne každá z nás rozumí, co vlastně znamenají. Přečíst si je můžeme kolikrát chceme, ale bez dalších znalostí z nich nevysomárime. Velmi často narážíme na pojem kyselina, který zní pro mnohé nezainteresovaných poměrně složitě. Podívejme se proto spolu na oční krém nejpoužívanější kyseliny našich kosmetických výrobků.


Zejména v krémech je kyselin až až. Jedněmi z nejčastějších jsou kyseliny ovocné nebo i AHA kyseliny. Jde o přírodní složky (které se dnes dají vyrobit už i synteticky) av kosmetice se prosadili zejména kyselina citronová, jablečná či glykolová. Jejich nejdůležitější schopností je odbourat vazby, které na povrchu pokožky drží odumřelé buňky. Díky ovocným kyselinám se tedy odkrývá novější pokožka, která je svěží a jasná. Domácí produkty by měly obsahovat pouze malé procento těchto kyselin.
K ovocným kyselinám se řadí i kyselina mléčná, která je v kosmetice také velmi populární. Má hydratační, antibakteriální a protizánětlivé účinky, a proto je součástí výrobků proti akné. Stejně jako jiné ovocné kyseliny pomáhá i při obnově a udržování ochranného filmu naší pokožky.
Na vyhádzanú pleť je velmi vhodný i obsah kyseliny salicylové. Ta je jednou z nejúčinnějších antibakteriálních látek a zároveň výborně reguluje tvorbu mazu.
Na výrobcích najdete i kyselinu hyaluronovou. Ta se nachází v každé mladé pleti, ale věkem se ztrácí. Proto krém proti vráskám je dobře známá zejména v kosmetických salonech, kde díky ní redukují vrásky, vyrovnávají asymetrie na tváři a zvětšují rty. V domácích podmínkách se můžete s touto kyselinou setkat ve více výrobcích, její účinky jsou však mnohem jemnější než při aplikaci injekcí. Krém s touto přísadou udrží pleť hydratovanou, bojuje proti příznakům vrásek a vyhlazuje její povrch. Pro všechny tyto vlastnosti se proti vráskám  kyselina hyaluronová doporučuje pouze zralé pleti.
Pokud se na vámi vybraném přípravku dočtete o obsahu aminokyselin, vaše volba je určitě správná. Aminokyselina je totiž základem všech proteinů, které jsou potřebné pro každou část našeho těla - vlasy, pokožku, nehty i svaly. Navíc s aminokyselinami máte zajištěnou ochranu před škodlivými vlivy vnějšího prostředí. Dvě nebo více aminokyselin ve vzájemné vazbě odhalíte pod na vrásky názvem peptid.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára