sobota 24. marca 2012

Dokonalá pleť - vyčarte si ji sama!

Nikdo není dokonalý, ani my, ani celebrity, které tak na první pohled působí. I krásky jako Megan Fox, Christina Aguilera či známé modelky se budí bez make-upu, vědí, co jsou to vyrážky a tak jako my i ony bojují s chloupky či kruhy pod očima. Vezměme si z nich příklad a naučme se maskovat nejčastěji chybičky naší krásy. Poradíme vám, jak na to.
Nepřítel č.1: Kruhy pod očimaPrežúrovaná noc, stres, špatný spánek, ale i nesprávná výživa, vrásky to vše stojí za neatraktivní pandími kruhy pod očima. Nejspolehlivější skryjete pod sluneční brýle, ale kdo kromě hollywoodských hvězd si může dovolit i v šedavě počasí chodit s tmavými skly a nevypadat přitom směšně?! Nabízíme vám podstatně účinnější řešení: žlutou korekční tyčinku a světlý béžový korektor.
Nejdříve zchlaďte oči dvěma vychlazeným čajovými sáčky nebo studenou lžící. Budou méně oteklé a jasnější. Potom žlutým korektorem (dostat na internetu, či v parfumeriích samostatně nebo jako sadu barevných korektorů) překryjeme tmavé kruhy a jemně rozmažeme. Uvidíte, jak tmavá barva ustoupí. Pro přirozený efekt pod oči naneseme ještě tenkou vrstvu světlého korektoru na oči a vklepeme do pokožky.
Nepřítel č.2: Zapálené vyrážkyVšechny víme, že pokud se akné rozhodlo zhoršit, zakrývá se velmi těžko. Zejména bolestivé červené až fialové zanícené vyrážky jsou nepřehlédnutelné. Zamaskovat se však dají, pokud máte po ruce tři věci: zelený korektor, béžový tekutý korektor a make-up. Tato silná trojka si poradí s každým červeným pupíků. Nejdříve neutralizujte vyrážku zeleným korektorem. Barva se postará o to, aby rudnutí bylo co nejméně nápadné. Potom na místo opatrně naneste béžový korektor. Až zaschne, můžete místo přetřít makeupem nebo pudrem.
Nepřítel č.3: Příliš vytrhané obočíProšvihli jste to s pinzetou? Dokud vám znovu dorostou pěkné botox oblouky, naučte se dobře kamuflovat. Potřebovat budete tužku na obočí s kefôčkou, šikmý plochý štětec na linky a práškový oční stín v barvě vašeho obočí. Pokožku pod obočím přetřete make-upem, zafixujte pudrem a obočí vyčešte. Tam, kde vznikly mezery, drobnými tahy tužky jejich zakreslete. Chybějící místečka vyplňte očním stínem, aby obočí vypadalo hustší.
Nepřítel č.4: Chloupky nad horním rtemNuž, co si budeme říkat, jejich výskyt je velmi nepříjemný. Vše vyřeší kosmetička za pár minut, laser na klinice nebo i vy samy, pokud zvládnete chvilku bolesti. V drogeriích jsou k dostání speciální voskové proužky na oblast obličeje, které vás raz dva zbaví ochlupení. Pozor však, třeba si pak depilovanou oblast vydezinfikovat a zklidnit pleťovou vodou, aby se minimalizovalo zarudnutí.
Nepřítel č.5: Dvojitá bradaČlověk nemusí mít ani nadváhu, aby se u něj objevila. I štíhlejší ženy mají často malý podbradek. Je to však bohužel nedostatek, se kterým se těžko bojuje. Známí vizážisté však vědí, jak dvojitou bradu schovat alespoň opticky, pomocí vhodných líčidel. Základem je totiž stínování.
Jedním z triků, jak si vyrýsovat ostřejší kontury obličeje, je používání tmavšího a světlejšího make-upu. Světlejší by měl být v odstínu vaší pleti, druhý od ní o jeden odstín tmavší. Poté, co pleť sjednotíte světlým make-upem, naneste malé množství tmavšího make-upu pod bradu, lícní kosti nebo na strany nosu, podle toho, kterou část obličeje chcete zeštíhlit. Tmavší make-up rozetřete doztracena a pleť zafixujte pudrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára