piatok 13. septembra 2013

Co o vás prozradí obličej?

Náladu , charakter a možná i výšku bankovního konta prozradí na první pohled výraz vaší tváře . Její barva zase prozradí hodně o vašem zdraví .
Lidská tvář a barva kůže totiž reaguje během let na váš životní styl a neduhy , kterými trpíte .
Tvářička jak růžička ?
Neradujte se . I když jsou červené líčka v našich myslích spojené s představou pevného zdraví , skutečnost je jiná . Možná to ještě funguje v dětství , ale v dospělosti mají červenou tvář zejména alkoholici . Pokud má takto postižený navíc nemocná játra , objevují se mu na tvářích , čele a krku drobné výsevy rozšířených jemných kožních kapilár .
Ohraničený ruměnec zase mívají kardiaci a závažné srdeční onemocnění bývá doprovázeno cyanózou - zmodráním rtů a sliznice kvůli sníženému okysličování krevního barviva , hemoglobinu .

Tmavou , téměř brunátnu tvář mají zase pľúciari . Desítky tisíce lidí trpí i na Slovensku lupénkou . Mnozí ji mají ve středně těžké až těžké formě.
Zvláštní sytou barvou se demonstruje i nemoc zvaná polycytémie , při které se bez ohledu na potřeby organismu tvoří nadměrné množství červených krvinek .

Průsvitná a bílá pleť prozrazuje často chudokrevnost , u mladých žen obvykle z nedostatku železa . Stejně bledé jsou pak i rty , jazyk a namodralé spojivky . Problémy často vznikají při nadměrných ztrátách krve během menstruace.
Tvář je nepřirozeně bledá také při hemolýze nadměrném rozpadu červených krvinek , když bývá provázena ještě zažloutnutím očního bělma .
Bílá barva kůže může ale také signalizovat špatnou funkci štítné žlázy nebo zánět ledvin . Kůže na obličeji je v tomto případě jakoby z těsta , s oteklými víčky a vačkami pod očima .

Takovou barvu mívají nejčastěji pacienti na dialýze , kterým selhaly ledviny . Typicky popelavým vzhledem s jemnými a hlubšími vráskami se pak mohou pochlubit chroničtí kuřáci .

Pokud jste šťastně prožili dovolenou u moře , je vše v pořádku . Někdy ale může být nepřirozeně opálený vzhled známkou selhávání ledvin u tzv. . Adisonovy nemoci.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára