nedeľa 15. júla 2012

Růže v kosmetice: Jaké má účinky?

Milujete růže? Pokud jste je dosud obdivovali jen ve váze, rádi vás potěšíme tím, že se s touto úžasnou květinou můžete vydat i za krásou. V kosmetice se totiž růže využívají již tisíce let a jejich blahodárné účinky třeba rozhodně vyzkoušet!
Už ve starém Egyptě bylo známo příznivé působení výtažků z růží, ví se, že sama Kleopatra jejich bohatě využívala v péči o svou pleť. Dodnes je tento královský květ proti vráskam ceněnou složkou kosmetických přípravků. A čím jsou růže takové unikátní?
Bulharská růžeNemluvíme totiž o jediné růži. V kosmetickém průmyslu se využívají hned několik druhů. Jistě jste už slyšeli, zda měli možnost vyzkoušet výtažky z bulharské růže. Právě z ní se vyrábí proslulý růžový olej a růžová voda.
Věděli jste, že na vytížení jediného kilogramu krem na vrasky přírodního růžového oleje třeba zpracovat tři tuny květních lupínků? Není divu, že tomu odpovídá i cena.
V případě růžového oleje a vody jde o skutečně jedinečné produkty, které obsahují více než tři sta cenných látek s pozitivním zdravotním účinkům na lidské tělo, přičemž napomáhají při udržování zdravé a zářivé pleti. Růže v kosmetice působí protizánětlivě, antibakteriálně, tonizačně a hydratačně. Regeneruje poškozené buňky a zpomaluje stárnutí pleti.
Nezapomeňte na šipky!Hledáte produkt, který vás dokáže doslova omladit na počkání? Právě tyto účinky má olej z růže šípkové známé hlavně jako šipka. Tento olej je zdrojem mnoha více nenasycených mastných kyselin, vitamínů a minerálů. Zabraňuje tvorbě vrásek a pravidelné ošetřování pleti ji zregeneruje, zjemní a hydratuje. Doporučuje se nejen pro zralou pleť, ale i na partie, které prošly velkou zátěží, například stehna či bříško při hubnutí nebo v těhotenství.
Vůně růžeRůže je i komponentem mnoha parfémů a parfémovaných krém proti vráskam výrobků. Pokud toužíte po jemnosti i troše tajemnosti, rozhodne hledejte v obchodech výrobky obsahující růži. Objevíte ji v mnoha parfémech světoznámých značek, pokud jste si ji tedy zamilovali, nebudete ji muset hledat dlouho.
Naše tipy: Připravte si vlastní růžový krém, je to úplně jednoduché. Rozvařte stejný poměr korunních plátků růže a oleje, smíchaného s 1/3 včelího vosku. Nechte týden v ztuhlém stavu, pak znovu rozvařte a sceďte.
Jednoduše si připravíte i domácí šípkový olej. V čistém olivovém olej nechte louhovat zralé šípky po dobu dvou týdnů, skladujte na tmavém místě. Následně přeceďte a aplikujte na všechny partie těla, které potřebujete zregenerovat.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára