pondelok 26. marca 2012

Základ krásy: Správný krém

Podle čeho si vybíráte pleťovou kosmetiku? Podle ceny? Reklamy? Doporučení přítelkyň? Hoďte všechny dobře míněné rady za hlavu a při výběru poslouchejte jen to, co vám našeptává vlastní pleť. Ta jediná by měla být rozhodujícím a směrodatným faktorem při vašich nejbližších nákupech v drogerii.
Pokud se neživí jako profesionální kosmetička a nemáte vyhrazenou hodinu a půl na každou vrásky procházku mezi regály pleťových přípravků, naučte se číst z etiket jen to nejnutnější. Pleť máte jen jednu. Může být zdravá a zářivá, i když ji ošetřujete "jen" levnější kosmetikou, v případě, že ta obsahuje všechny potřebné účinné látky. Stejně si ale pleť můžete zničit, v iluzi, že jí dáváte to nejlepší (nejdražší), pokud zvolíte výrobek bez ohledu na specifické nároky vašeho typu pokožky.
Normální typ pletiPokud máte štěstí a jako jedna z mála žen disponujete normálním typem pleti, pro vás je výběr nejrychlejší. Zvolte si pleťový krém s polomastný konzistencí, ten by vám měl dodat potřebnou hydrataci. Další ochranu volte podle věku pokožky.
Suchý až citlivý typ pletiDámy této kategorie potřebují dodat pleti především jediné: vodu. Premasťujte pokožku hydratačními kosmetickými přípravky. Vhodné jsou pro vás i multiregeneračné, oční a hydroliftingové krémy. Vyvarovat byste se naopak měli peelingu. Pokud ho přece jen vyzkoušíte, pleť tímto způsobem ošetřujte oční krém jen velmi opatrně a ne příliš často.
Mastný typ pletiI rada pro vás se bude týkat peelingu. S vaším typem pleti si ho klidně můžete dopřát, vyhnout se mu třeba jen v případě, že na mastné pokožce právě probíhají zánětlivé procesy. Peelingem by se totiž ložiska zánětu mohli roznést i do okolních pórů. Vedle hydrataci je pro vás velmi důležité čištění přípravky určenými na mastnou pleť. Zkoušejte masky s přírodními výtažky a také přípravky, co vám dodají matující vzhled.
Smíšený typ pletiNebo také známá T zóna. Dopřejte vaší pleti hydrataci vysušených částí a pravidelné hloubkové pročištění její mastnějších částí. Kromě toho se doporučují pleťové masky s léčivými výtažky z Mrtvého moře. Aplikujte je na obličej jednou týdně. Se stejnou frekvencí můžete použít i peeling.
Zralý typ pletiVedle běžné péče a údržbě svěžího vzhledu pokožky nezapomínejte na pravidelné masky a proti vráskám peeling. Při výběru kosmetiky volte výrobky, které obsahují koenzym Q10.
Ranní a večerní rituál čištění pleti má svá přesná pravidla, z nichž se velmi rychle stane samozřejmá rutina. Ošetření jednotlivými přípravky nemůže probíhat v náhodném pořadí. Ověřte si, zda je skutečně používáte ve správném sledu.
Kosmetika na dobré ránoNejen vaše mysl, i tělo se ráno potřebuje probudit. Usnadněte pleti ranní vstávání a ještě při doznívání budíku ji očistěte pleťovým gelem nebo mlékem. Potom tvář důkladně opláchněte teplou vodou. Druhým krokem by mělo být přetření pokožky vatovými tampony navlhčenými v toniku nebo pleťové vodě. Následně použijte běžný oční a denní krém, nechte chvilku působit a nadbytečnou mastnotu odstraňte použitím papírového ubrousku. Takto osvěžená pleť je připravena na šminky.
Kosmetika na dobrou nocTeď, když už nemusíte hnát do práce, dopřejte si na ošetření pleti dostatečný čas. Postel vám přece neujde a pokud má kůže několik hodin regenerovat, třeba jí to umožnit důslednou večerní přípravou. Nejdříve použijte odličovač očí a rtů. Odstraňte make-up ze zbytku obličeje pomocí odličovacího gelu nebo mléka.
Na přípravcích nešetřete, dokud neuvidíte, že vatové tampony jsou sněhobílé. Opláchněte pleť vodou. Pokud se chystáte aplikovat masku či peeling, teď je ten správný čas. Na závěr přichází ke slovu pleťová voda nebo tonikum, oční a noční krém.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára