pondelok 26. marca 2012

Krásná s ajurvédskou kosmetikou

Slovo "ajurvéda" můžeme volně přeložit jako "věda o životě" nebo "umění žít". Má původ v Indii a je považována za "matku všech léčebných systémů na světě". Jde o čistě přírodní medicínu, která ctí přírodní zákony. Přestože se jedná o starobylé učení staré několik tisíc let, její vývoj nikdy neustal av současnosti zažívá ajurvéda skutečnou renesanci.
Jako léčba a životní styl nachází po celém světě mnoho příznivců především díky své úzké vrásky spojitosti s přírodou. Zájem o tento způsob tradiční indické medicíny v posledních letech nabývá na svém významu iv celé řadě evropských zemí.
Krása jako životní stylAjurvédská kosmetika představuje komplexní péči o tělo. Její výhodou je, že neobsahuje žádné konzervační látky, hormony a stabilizátory a je bez chemické parfemace. Její součástí jsou pouze bylinné nebo minerální substance a jejich deriváty. Kromě používání dekorativní kosmetiky je podle ájurvédy stejně důležitá zdravá strava, spánek, masáže a meditace.
Kosmetika, která má svůj původ v ajurvédské medicíně zahrnuje používání přírodních oční krém mýdel, krémů, šamponů a parfémů. Ve velké míře jsou používány vlasové oleje (např. jasmínový olej), které obsahují vzácné výtažky z rostlin. Používají se jako prevence proti nadměrnému vypadávání vlasů, podporují jejich růst a vyživují je.
Zkuste exotikuIndické ženy jsou známé svým osobitým stylem líčení. Své oči zvýrazňují černou barvou na oči, tzv.. "Kadžal", která nechá jedinečně vyniknout jejich hloubku. "Kadžal" se prodává ve formě masti a nanáší se skleněnou tyčinkou. V případě, že nejste při nanášení svého make-upu příliš trpělivé, můžete si jako proti vráskám alternativu zvolit kajalovou tužku na oči, která je běžně dostupná v prodejnách s dekorativní kosmetikou.
Nerozlučné slovo spojené s Indií a ajurvédské kosmetiky je bezpochyby henna. Jako léčivá rostlina a přírodní barvivo se používá již více než 5 000 let. Je určena k barvení a regeneraci vlasů, posiluje vlasové kořínky, zabraňuje tvorbě lupů a podporuje růst vlasů. Je známá i jako přírodní prostředek k zdobení těla nádhernými vzory, které se staly inspirací i pro samotnou královnu popu - Madonnu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára