utorok 18. februára 2014

Pleťové masky na sluncem ošlehanou tvář

Zda se vyvalit na pláži nebo jen odvracíte do práce az práce , slunce si vás všimne . Jeho intenzita je během léta natolik silná, že se do pokožky opře podstatně více než během jiných ročních období a přestože přidává na opálení , ukrajuje z hydratace a napomáhá vzniku vrásek . Krokem číslo jedna tedy musí být opalovací krémy s vhodným UV filtrem, krokem číslo dvě masky, které dají pleti to nejdůležitější .

Pleťové masky jsou pro pokožku pohlazením , po namáhavém slunečném dni o to víc. Hydratují , osvěží a pod pokožku pošlou cenné antioxidanty a vitamíny , které tělo zpracuje v svůj prospěch . Rozmazlujte se a nedovolte pokožce , aby vlivem slunce zlenivela .

Slunce umí po sobě zanechat doslova škody , a to v podobě vrásky kolem očí spálení . Zarudlá pleť, která může předpovědět vznik puchýřků či vyrážek od slunce , potřebuje zklidnění a stažení horka. Naordinujte jí proto dávku rozmixovaného aloe vera , které obsahuje léčivé složky a zároveň chladí . Nechte na pokožce působit alespoň 15 minut a omyjte.
Chladivo a zároveň hydratující působí i plody plné vody . Za všechny zmíníme okurku - bez problému dostupnou v našich končinách . Rozmixujte ji , případně spálenou pleť obmývajte vodou, kterou z ní odšťavníte . Již po první aplikaci pocítíte uvolnění a stažení horka.

Léto po sobě většinou zanechává vystavenou pleť , ale vy se můžete postarat o to, aby to tak nebylo. Vsaďte na mléčné výrobky, jejichž obsah promašťuje a hydratuje, přičemž ty nejlepší recepty najdete ZDE .
Vynechat nemůžeme ani starý známý med - vláčný a zanechávající pokožku krásně jemnou. V kombinaci s tvarohem a vaječným žloutkem tvoří snad nejznámější jak na celulitidu masku určenou na pleť . Aplikuje se na celý obličej o okolí očí, přičemž výsledkem bude pokožka jako znovuzrozená .

Mnohé z nás během léta pociťují nepříjemnost v podobě mastné pleti . Může za to pocení , neustále dotýkání se tváře či zvýšená produkce mazu jako reakce na pálivé vysušující slunce . V tomto případě si na pomoc vezměte rajčata - známé bojovnice proti maštění pleti . Aplikujte je v podobě nakrájených plátků nebo jako rozmixovanou kaši .

Proti mastné pleti dokáže zabojovat i jablko, do jak se zbavit celulitidy kterého lze přidat skořici nebo trochu medu . Důkladně ingredience rozmixujte , smíchejte a nanášejte na obličej . Po 15 minutách opláchněte a nechte pleť přirozeně uschnout .

Jak jsme již řekli, pleť nechráněná před sluncem se může projevovat i zvýšeným výskytem vrásek . Proti nim to zkuste s avokádem - přirozeně mastným a lehkým ke zpracování. Rozmačkejte ho vidličkou , zkuste přidat lžičku medu a připravte konzistenci vhodnou pro obličej . Postará se o zlepšení její přirozené elasticity a vzpruhu .
Vyhlazující efekt se spojuje s vaječným bílkem , které lehce nanesete i na vor . Smíchejte ho s několika kapkami citronu a vyšlehejte téměř do pěny . Tento zázrak můžete aplikovat i na krk a dekolt , kde se také poměrně rychle projevuje vrásčitost a doporučená frekvence používání je alespoň jednou za dva týdny .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára