utorok 18. februára 2014

5 receptů pro krásnou pleť

I když účinky potravin na naše tělo nevíme přesně vyspecifikovat , právě potraviny , které konzumujeme , často určují stav naší pleti, jasnost pokožky a její vláčnost či hydrataci .

Pleť potřebuje dostatek živin , vitamínů , antioxidantů a nenasycených mastných kyselin , různé extrémnější kyseliny z ovoce, kakao , mléko, naopak mohou zevnitř vyvolat alergické reakce a podráždění . Co tedy konzumovat v zájmu hezčí pleti ?
Dýňová , slunečnicová a lněná semínka
Tyto miniaturní zázraky ze srdce plodin dělají pro naše zdraví a krásu velkou službu . Mají množství vitamínů , vlákniny, bílkovin a nenasycených mastných kyselin .

Ve formě oleje či přirozené ( nejlépe však čerstvé ) zvenku i zevnitř zkrášlují naše nehty a vlasy , zabraňují zánětům a pomáhají pleti . Dýňová semínka při pravidelné konzumaci zabraňují projevům akné , protože obsahují výrazný podíl zinku .

Tato velikonoční bylinka dokáže pleť rozzářit a oživit . Její hojivé účinky pomáhají při zanícených vyrážkách a její živiny při hubnutí . Při žvýkání pomáhá i našim zubům a dásním .

Starověké vládkyně nestarli . A zejména - jejich poddané také . Olivový olej je historií ověřeným tajemstvím krásné pleti a vlasů a zdravého organismu . Pokud každý den trochu vypijete , měli byste zpomalit stárnutí pokožky, vyhnout se jí odvodňování a vráskám . Výtažek z oliv pomáhá více typům pokožky svým složením a dělá naši pleť hebčí .

Zejména tmavočervené bobulovité ovoce svým extrémním složením vitamínů a antioxidantů přímo zpomaluje stárnutí pokožky. Borůvky , ostružiny , černý rybíz, červené hrozny , ale i granátová jablka obsahují ty nejdůležitější látky, které pokožka potřebuje k tomu, aby se regenerovala a zůstávala déle vitální , jasná a pružná . Borůvky navíc podle nejnovějších výzkumů pomáhají i při hubnutí , usnadňují totiž rozklad tukových buněk.

Na dotek " povadlá " a ochablá pokožka může trpět i nedostatkem vnitřní hydratace. Organismus některých lidí zkrátka množství vody potřebuje , bez ní jim klesá tlak a často jejich propadá únava či nesoustředěnost . Stejně důležité , jako pít dostatečně , je pít pravidelně. S nárazově velkými dávkami tekutin se tělo neumí docela dobře vypořádat .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára